Posts

Showing posts from February, 2014

Aku terima Nikahnya...

Image
Assalamualaikum semua,

Dah lama sangat aku tak update blog aku ni. Malam ni terasa pula nak taip. Sekadar berkongsi cerita setalah selesai mendirikan masjid. Dulu status " BUJANG".. rasa macam best jer kan, tapi bila dah berstatus berkahwin, terasa lain pulak.. maklumlah dah ada tanggungjwab sebagai seorang suami kepada seorang isteri. Tanggal 25/01/2014, dalam pukul 6petang. Berlangsunglah majlis akak nikah di rumah pihak perempuan, yang juga telah sah menjadi isteriku sekarang.

( wang hantaran " RM10,000")
Masa ni, hati dah berdebar-debar.
Bila dah salam, lagi berdebar-debar.
Dengan sekali lafaz, aku telah sah menjadi suami kepada seorang insan yang teristimewa dalam hidup aku sekarang.Alhamdulillah, walaupun banyak jugak dugaan, dalam masa yang singkat perkenalan, dengan izin allah, diri ini, dipermudahkan jodoh dengan restu kedua-dua ibubapa ...
"Aku terima Nikahnya"