Posts

Showing posts from June, 2012

Hati Kosong

Kau datang, dan pergi....Sukarku mengerti,  Mana hilangnya rindu,  Mana hilangnya sayangmu, kepadaku,
Bila kau tiada,  Aku terasa satu kekosongan dalam hati, Namun ku tahu,  hatimu bukan lagi untukku, Beginilah caranya, Biarku mengundur diri,  Walaupun perit,pahit.....
Kucuba memberi ruang dan waktu, Untukmu mencari kebahagiaan, Walaupun diriku sekadar persinggahan, Sementara menunggu hari, Hilangnya hatimu untukku..
Selamat tinggal......
Nukilan dari hatiku... Amir

Kencing Tikus dan Tin minuman

Image
PENTING DAN HARUS DIBACA jangan padamkan pesan ini sebelum memanjangkan pada yang lain..

Pada Hari Minggu Satu Keluarga bertamasya dengan membawa beberapa minuman tin.Pada hari Isnin, dua anggota keluarga dimasukkan ke hospital dan ditempatkan di Ruang Intensive Care Unit. Dia meninggal pada hari Rabu. 

Hasil autopsi menyimpulkan ia terkena Leptospirosis. Virus ini terlekat pada tin minuman yang diminumnya, tanpa menggunakan gelas/cawan. Hasil test menunjukkan tin tersebut telah terinfeksi urin tikus yang sudah mengering yg mengandungi leptospira.
Sangat dianjurkan agar membilas secara merata bahagian atas semua tin minuman sebelum meminumnya. Kebiasaanya tin-tin disimpan dalam gudang dan langsung diantarkan ke kedai-kedai runcit tanpa dibersihkan. 






Sebuah penelitian menunjukkan bahawa bahagian atas semua minuman tin lebih terkontaminasi dibandingkan toilet umum (penuh kuman dan bakteria.)
Jadi, bersihkan dengan air sebelum memasukkannya ke mulut untuk menghindari segala jenis kecelakaan t…

Bila dan masa ada

Masa ada…
Dia tak hiraukan pasal kita, 
Bila kita risau, dia kata kita tak faham,
Bila kita marah dia kata kita benci,
Bila kita nasihat dia kata kita membebel,
Bila kita menangis dia kata kita ni macam budak-budak.

Sebenarnya…
Kita risau sebab kita sayang dia,
Kita marah sebab kita taknak dia buat macam-macam,
Kita nasihat sebab nak dia jadi yang terbaik,
Kita menangis hanya sebab perlukan pujukan dan ingin bermanja.

Bila dah Tiada…
Barulah tercari-cari,
Barulah menyesal,
Barulah terasa takde orang nak risau pasal dia lagi,
Barulah terasa takde orang nak marah pasal dia lagi,
Barulah terasa takde orang nasihat pasal dia lagi,
Barulah terasa rindu nak memujuk dan bermanja,
Barulah terasa rindu nak dengar suara, rindu nak bergaduh,rindu nak bergelak ketawa.


COPY and Paste from Along Khecik..