Posts

Showing posts from August, 2011

PUASA, HARI RAYA & MERDEKA

Image
Tahu ini kita merasai suasana yang lain dari yang lain. Berpuasa di bulan kemerdekaan, mungkin kehangatan menyambut kemerdekaan agak kurang di rasa. Dari pemantaun yang aku buat bersama rakan aku, suasana orang memasang bendera di premis-premis perniagaan, kenderaan, rumah, jalan raya semuanya kebanyakkan tiada.Bukan ramadhan lebih diutamakan berbandiang merdeka.Apa pendapat korang semua?



Kemerdekaan.....
 Berpuasa.....


                                                    Hari  perayaan.   (Sumber: carian google)


Renung-renungkan.... mana hilangnya semangat cintakan kemerdekaan.

Shop online dibuka....

Image
Assalamualaikum,


Aku just nak buat entry pendek. Semalam aku dah bukak shop online untuk menjual pakaian-pakaian muslimah, so sesiapa yang free boleh la lawati shop aku di alama ini : http://cahaya.sinarmall.com/ . Terdapat pelbagai design yang menarik untuk di beli.

So sesiapa yang berminat boleh contact aku...


Pausa tahun ini, suasananya lain....

Image
Sejak kebelakangan ni, mood untuk mengupdate blog kurang memberansangkan.Mybe penat, tapi hari-hari aku mengadap juga blog aku ni. Bila tengok orang lain update blog, rasa macam best plak.. Bulan puasa ni agak penat.Suasana berpuasa tahun ni, dah berubah dan tak sama macam tahun lepas. Beberapa perkara yang aku dapat lihat, terutama sekali didalam rumah aku.


Di Rumah
1) Bersahur bersama kawan-kawan serumah.Masak sendiri, tak perlu keluar mencari kedai untuk bersahur.
2) Kerjasama yang baik dari kawan-kawan serumah.
3) Bersahur sambil dapat menonton astro.Hehe... Tahun lepas rumah kosong jer...
4) Budak-budak OKU kat rumah aku dah mula faham sikit, mengikut perintah.






Ditempat Kerja
1) Dapat balik awal, jarang berbuka puasa di tempat kerja.Tak ada lagi terpaksa bersahur di tempat kerja.
2) Tengahari, bersolat zohor berjemaah di masjid-masjid berhampiran. Rakan sekerja bersama-sama ke masjid.
3) Majlis berbuka puasa bersama-sama rakan sekerja diadakan.
4) Kadang-kadang ada berbuka beramai-ramai di…

Baik punya Tandas... Ada nie ******.

Image
Hai, tadi lepas bukak puasa, aku punya perut sakitla. Terpaksa la terus gi tandas. Makan Nasi Ayam KFC la katakan.  Masuk je tandas, aku pun lepas la hajat.Hehe.... Dah settle hajat tu sekali pusing, nampak dekat pintu da.... Baik punya, biar gambar yang menceritakan segala-galanya.Ingatkan Cop syarikat baru buat, saja dieorang nak test cop kat dinding pintu tandas. Ada jugak cari pelanggan dalam tandas macam nie




Sory entry berbaur lucah. Bukan ape, aku harap. Setiap cleaner tandas, yang bersih tandas awan.Mesti melaporkan kegiatan ini kepada penyelia mereka, agar tandas-tandas di Malaysia tak dikotori dengan tulisan atau gambar bermacam-macam di dalam tandas awan di negara kita. Renung-renungkan.

Cara ambil wuduk Moden

Image
Cara ambil wuduk cara moden. Kat mana aku tak tahu, tapi dapat gambar di bwah dari kawan aku.Kalau ada kat Malaysia, aku nak gi try la.... Jom tengok gambar di bawah : 


Macam ner? menarik tak, kalau ada sesiapa yang tau dah pernah nampak kat mana tempat wuduk ini berada, cuba bagitau aku.
"Selama berpuasa......."

Cara baby merajuk

Biar Video ini menceritakan segala-galanya :

Lembu mana paling cantik?

Image
Jom kita pilih, lembu mana yang paling cantik. Sila buat pilihan. Saja-saja hilangkan bosan. Sejak akhir-akhir ini, mood untuk buat entry tak ada.Ramai yang minta buat entry, tapi mood aku tak ada, lagi pun penat.....

Lembu 1







Lembu 8
Lembu 9

Yang terakhir lembu ke 10. Kiat buat undian, jom.....

Island of dim: Khas untuk DIA