Travelog Ilmu di Bumi Balqis

Alhamdulillah kali ini berpeluang aku untuk meneruskan aktiviti berblog. Dalam kekenyangan, setelah menghabiskan Nasi Arab yang baru je di bekalkan oleh abang aku yang sempat menjenguk aku di tempat kerja tadi.Kesedapannya boleh membuatkan mataku layu.... Haha....


Kali ini aku nak perkenalkan buku ini. " Travelog Ilmu di Bumi Balqis". Buku ini yang di tulis oleh abang aku semasa beliau berkhidmat di Yaman. Terdapat pelbagai perkara dan ilmu yang terdapat dalam buku ini, suka duka beliau bersama rakan-rakan dari malaysia yang berkhidmat sebagai pensyarah di sebuah universiti di sana. Beberapa pengajaran kita boleh dapat di dalam buku ini. Bagi aku, beberapa perkara yang boleh di jadikan peringatan dalam hidup kita sebagai umat-Nya setelah membaca buku ini, terutama sekali bersedekah kepada fakir miskin.
Bukan senang hidup di negara orang yang penuh cabaran....terutama sekali peperangan. Ikuti petikan dari Utusan Online  bertarikh 06/05/11. Artikel ini akan  bercerita serba sedikit berkaitan buku ini.
Ok la, sampai disini dahulu pertemuan kita..... Di lain hari aku cuba memaparkan buku-buku yang lagi menarik perhatian.

Comments

Popular posts from this blog

Berbisik pada langit

Pengalaman Malam Pertama

Mamat bangla punya penangan.....