Syampu antara punca gemuk

Bila sebut pasal syampu punca gemuk, semua orang yang gemuk  (Terutama yang selalu guna Syampu) akan mungkin tertarik dengan tajuk netry kali ini.  Aku dapat info ini dari Berita Harian Online.  Apabila berbicara mengenai mengurangkan berat badan, kebanyakan kita sedar tiga faktor perlu diambil kira: genetik, jumlah kalori yang diambil dan masa yang sedia diluangkan untuk bersenam. Menurut berita tersebut, kita tidak boleh memilih ibu bapa, namun menurut mantera diet, jika kita makan secara sihat dan kerap bersenam akan membantu menurunkan berat badan.


Sumber : Carian Google
KLIK SINI
Namun, bukti baru membayangkan menjauhi ‘kalori bahan kimia’ yang wujud dalam produk kecantikan harian seperti syampu, losyen badan dan sabun mungkin dapat membantu mengurangkan berat badan.Petikan berkata :"Doktor di Pusat Perubatan Mount Sinai di New York mendakwa ‘phthalates’ kandungan bahan kimia dalam 70 peratus kosmetik serta kebanyakan produk pembersih isi rumah, didapati berupaya menjejaskan sistem kawalan berat badan semula jadi yang menjaga keseimbangan hormon apabila kimia itu menyerap emnerusi kulit. 

Penyelidik berkenaan berkata pendedahan kepada phthlatates menerusi penggunaan harian mungkin dikaitkan dengan obesiti kanak-kanak dan masalah berat di kalangan dewasa. – Agensi ."Sumber : Carian Google
 Bila gemuk ni, boleh jadikan kita runsing.... Yang kurus pun apa kurangnya


         Sumber: Carian Google

Jom aku kongsikan 10 Tips untuk kuruskan badan. Jom melawat blog ini. Sila 


Selamat mencuba.....

Comments

Popular posts from this blog

Berbisik pada langit

Pengalaman Malam Pertama

Mamat bangla punya penangan.....