Posts

Showing posts from April, 2011

Tonsil oh Tonsil!

Image
" Syakir, Tekak aku sakit la... hang rasa ubat apa paling mujarab untuk sakit kat tekak aku nie"  Tanya aku kepada Syakir (Bukan nama sebenar). 


" Senang jer, hang makan aiskrim, beli yang mahal-mahal.Lagi OK kalau nak cepat sembuh, beli sekali untuk kawan-kawan, insyaallah pasti sembuh sakit tekak hang " Jawab si Syakir kepada aku.


Syakir nie (Bukan nama sebenar)  memang macam-macam perkara boleh tanya dia.Aku pun ambil serius la petua dia tu, cuma aku tak ikut je pasal beli untuk kawan-kawan.Nak di jadikan cerita, malam tu pun aku beli la aiskrim wall. Mak ai, memang sedap giler. Tapi masalahnya sampai sekarang tak sembuh. Sakit giler bila rasanya datang. Kali nie aku nak bukan pasal kawan aku si Syakir nie, tapi aku nak kongsi bersama pasal tonsil nie...... Gara-gara aku ikut cakap si Syakir, makin teruk aku rasa.






Apakah itu Tonsil


Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel …

Terbaik dari negara jiran (Indonesia)

Image
Terbaik!!! Perkataan pertama terkeluar dari mulut aku, bila menonton video....dibawah.



Renung-renungkan.Bila la kat Malaysia nak buat  rancangan macam ni.Mengasah anak-anak malaysia supaya menjadi pendakwah yang berjaya sebagai pemangkin negara kita..... Cewah!!! semangat gitu..




foreigner somaliland UTHM nyanyi lagu melayu

Image
Haha..... kelakar aku dengar foreigner somaliland menyanyi lagu warisan.....  Cube klik kat Video kat bawah....


Ni lagu dari penyanyi sebenar.... Allahyarham Sudirman.... Seniman kita...




Masalah rumah bujang

Image
Bercakap pasal sewa rumah dikalangan rakan-rakan bujang....Erm........mengeluh lebihla sesiapa yang menjadi ketua rumah ( bendahari rumah). Aku faham semua yang jadi ketua rumah mesti akan tension kan.Tadi baru sorang kawan aku, mengeluh pasal budak-budak rumah sewa dia. Duit sewa rumah, bil air, bil elektrik , bil astro, peralatan perkongsian mesti akan membuatkan ketua rumah pening memikirkannya.


Macam membe aku tadi, pasal duit rumah, budak-budak rumah dia minta kurangkan bayaran bulanan.Macam mana tu? mesti dia la kena bayar lebih kalau dieorang bayar kurang.Kalau TV rumah rosak, dan nak beli baru. Bila nak beli suruh beli yang mahal-mahal, tapi bila minta duit untuk share, nak bayar sikit.Macam mana tu?


Ada pulak tu, yang bagi alasan bayar duit rumah nak kurang sebab jarang duduk rumah. mak ai, boleh plak mcam tu, kalau dah macam tu, sewa je la bilik kat rumah tumpangan.Bila rasa nak tido, pegi la sewa bilik.Sewa bilik dah RM50, kalau sebulan 3 kali tido, dah RM150 kena bayar, tapi…

Ape punya manusia ? Sanggup tukar JANTINA....

Image
Tadi masa aku buka FB aku, aku nampak satu video membe aku share. Memang bagi aku mengerikan. Sanggup melawan ketentuan Tuhan. Harap-harap orang islam kita tak ada buat macam nie. Tak yahla nak tukar jantina. Aku just nak share supaya mendapat pengajaran, kalau yang tak berani tengok, jangan tengok.
Mintak larang orang islam kita yang sanggup dari lelaki tukar ke perempuan.
Korang tengok apa orang komen kat dalam FB membe aku.

Kalau korang nak tengok, klik KAT SINI (18 tahun ke atas sahaja)

Hadiah untuk Followers ke - 111

Image
Haha..... hari ini dah 98 Followers aku..Memandangkan ramai blogger yang bagi hadiah untuk followwers mereka yang ke - 100, tapi untuk blog aku. Aku nak hadiah followers yang ke - 111. Nombor yang aku paling suka.... Sesiapa yang menjadi followers aku yang ke - 111.... Sila tuntut hadiah dari aku:
Hehe..... Hadiahnya dia rahsiakan, bila dah kena, baru aku nak umumkan....

Penat nie aku nunggu... mana la blogger yang ke -111
Sambil menunggu  blogger ke- 111, apa kata iklan dulu.... Korang semua dah tengok belum filem CUN.....
Haha... memang cun la.....memang enjoy giler filem nie.... tenang je rasa bila tengok pemandangan kat kampung








Kalau nak tengok trailer Filem CUN.... KLIK SINI





Amy Search tetekan kerana ketiadaan coffee

Image
Ha.... terkejut aku dengar berita nie. Pengetua AF9 nie, iaitu AMY Search... Pewitt!!! Haha....
So far, pasti korang terkejut kot, dengar cite nie.  Aku pun tahu hal nie dalam  http://www.murai.com.my

Takkkan le tertekan dengan AF9 sebab jadi pengetua sampai nak cari coffee.... Hehe,,, nak tahu cerita nye, korang KLIK SINI.
Murai.Com boleh tulong jawapkan...

Jangan fikir bukan-bukan... semuanya akan terjawap... hehe....



Carta hati (original song) - najwalatif

Image

Kalau berpacaran (cover) - Najwalatif

Image

ost lagenda budak setan (cover) - najwalatif

Image
Harap Korang enjoy dengan video kali nie....

Kerana Harta Pusaka

Aku tertarik kali ini untuk bercakap pasal harta.Walaupun tak tahu sangatlah pasal harta pusaka nie.Tapi aku nak cerita jugak. Kerana harta pusakalah yang akan menyebabkan pelbagai masalh berlaku dalam sesebuah institusi kekeluargaan.Sejak kebelakangan ini, kehidupan kita sering dikaitkan dengan harta.Manusia mana yang tak di uji? Manusia mana yang tak mahu harta? namun begitu, kita perlu tahu, dan sentiasa beringat, kerana harta juga lah, yang akan menyebabkan berlakunya pergaduhan sesama saudara mara, sekiranya kita lalai untuk mengejar harta. Aku ingin berkongsi kepada semua pembaca blog aku ini, tentang kerana harta apa sudha kita buat salah sesama adik beradik :


1) Ibubapa / nenek kita akan terabai penjagaannya :
- Sanggup mengabaikan tanggungjawab sebagai anak untuk menjaga ibubapa sendiri.Asyik berebut harta, dan  paksa nenek/ibubapa tukar nama (Geran Tanah / Wasiat) kepada diri sendiri.Nak harta, tapi taknak jaga nenek/atau ibubapa.Apa jenis orang macam nie.


2) Bermusuhan semasa …

Percutian....oh percutian...

Image
Baru hari nie terasa kelapangan aku nak update blog.Masa aku balik bercuti kat kampung baru-baru nie... rasa tenang je rehat kat kampung walaupun sekrang musim panas, hujan.  




Haha..... tak sangka pulak.... romantik giler aku nie dulu.Semua nie lah yang buat aku sedar... dulu pengorbanan mcm2.Jauh pun jadi dekat, walaupun terpaksa naik motosikal jauh-jauh. Dalam dok sibuk tolong akak aku kemaskan bilik, die nak kahwin bulan 6 nie... Tiba-tiba akak aku terjumpa la pulak surat cinta aku yang beberapa tahun yang lalu. Haha..... Kantoi, ada pulak kat atas almari, tersorok kat sana.Aku pun tak ingat aku letak kat atas tu....
Ni ha.... gambar lama pun aku jumpa...

Sempatla aku melawat anak akak aku yang baru, tapi sayang, dia tengah tidur.... tgok kat bawah....
Comel tak?
Yang nie pulak anak buah aku takut dengan aku...

Hehe... sampai di sini dulu coretan aku