Celcom atau Pejabat Peguam yang betul sebenarnya?

Siang tadi tengah sibuk aku membuat kerja. Kepala tengah serabut. Tiba-tiba satu panggilan dari no office mana tak tak aku kenali call.....

" hallo.... En. Amir, Saya ****** (Dalam handphone aku, aku save Peguam Penyibuk) yang call encik tempoh hari. En. Amir Dah buat bayaran ke belum? saya check dengan HQ Celcom, belum ada sebarang payment dibuat. Kenape belum buat?"

(Dalam Hati rasa macam nak maki hamun je mamat nie. Tahu duit-duit je kejenye) Korang tahu apa aku jawab?

" Hallo en. ****** , saya sudah pergi Celcom Centre. Customer Servive kat kaunter tu cakap tunggu call dari celcom. Nati dia akan call saya. Saya dah tunjuk pada dia copy letter yang saya tamatkan perkhidmatan broadband tu. Encik faham tak?" Hantam aku kat mamat nie dengan nada geram aku. Dah la aku tengah banyak kerja nak buat.

" Tapi encik Amir, saya dah check dengan HQ, memang check kena bayar.Check kena bayar dalam minggu nie jugak, jika tidak kawan, kawan encik, iaitu encik Nizar akan dikenakan tindakan susulan"Mamat tu mencelah. Nak ugut aku la tu.

" Cik, boleh tak cik dengar saya cakap? Orang celcom S tu cakap, abaikan dan jangan layan ape yang orang peguam tu cakap.Dieorang tu hanya nak komisen.Ini masalah customer service kami. lost comunication." Teranga lagi aku kat mamat nie.Dia asyik nak 
suruh bayar jugak....

Korang semua mesti pernah mengalami situasi sebegini. Pae rasa korang kalu berckap dengan orang yang asyik kejar komisen.Dia tak pernah nak fikir ape sebenarnya yang berlaku. Yang dia tau cakap :

" Encik Amir, saya nak buat kerja saya... Ini tugas saya..." 

"Memang Betul tugas you, tapi i sebagai pelanggan Celcom.Saya ada hak untuk membela diri.Ape barang saya tak guna kena bayar.Lagipun saya ada surat kami tamatkan perkhidmatan pada 2/7/2010. Kenapa lepas tarikh tu, masih datang lagi bil-bil yang di charge. Apa kejadah Semua nie? Lagi pun, selepas traikh tersebut saya pergi lagi sekali untuk settle masalah nie. Last sekali saya pergi 24/02/11. Dia cakap benda yang sama, encik tunggu call dari kami (celcom) memang ada bayaran.Kita akan buat pengiraan semula."






Comments

fara feroza said…
cakap kat dia banayk cantik kau!!! suke2 je suh bayar menda yg tak guna..takpe takyah takut sbb ade bukti yg dah tamatkan perkhidmatan..:)
saya cintakan dia
Insyaz Arj said…
HAHAHAHAHA! aku juga budak kampung. tak cari rezeki kat kl. even tak pernah cari rezeki pun!

Popular posts from this blog

Pengalaman Malam Pertama

Hantu....!!!! Hantu !!! Hantu bogel...... (Perempuan)

Mamat bangla punya penangan.....