Posts

Showing posts from February, 2011

sTorY miSs aTiE: 10 PeTAndA mEnuNjukKan DIA jOdoH kitE .

sTorY miSs aTiE: 10 PeTAndA mEnuNjukKan DIA jOdoH kitE .:

"1. Bersahaja Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta..."

Lintah & Umang-umang.....

Image
Semalam aku gi pusing KL..... Ngan budak rumah. Dah lama tak rasa boleh berjalan macam nie.... Fisrt sekali gi uptown Danau Kota. Fuh!!!! Susah betol parking siot..... (Berpusing-pusing kami kat taman tu). Budak-budak nie dah lapar. Tak makan lagi, penat kayuh basikal la tu. Masa kat danau kota..... Aku mencari sesuatu. Aku nak tengok ape yang boleh menarik minat orang untuk melihat... So ini la yang aku dapat malam tadi.... aku tak sempat tangkap gambar. Tapi aku nak share jugak ngn korang semua....
1) Umang-umang

Tahukah korang umang-umang? Semalam baru aku tahu yang ada ada orang jadikan hobi mereka memelihara umang-umang. Macam menarik je cite mamat tu pasal umang-umang. Dia kata umang-umang ni siap panjat langsir umah. Dia suka berjalan-jalan.... Macam best je.... Umang-umang adalah jenis krustasiadekapod yang tergolong dalam superfamili Paguroidea. Umang-umang nie suka jadikan cengkerang sebagai pelindung dirinya. Cengkerang yang kosong akan dipakainya. Dia akan pakai cengkerang sip…

Buat blog untuk apa?

Image
Tengah sunyi-sunyi nie..... Aku terpikir, sebenarnya aku buat blog untuk apa?
1) Untuk Popular Ker?Ramai orang kenal? 2) Tambah  pendapatan? 3) Isi masa terluang? 4) Hilangkan Stress.... Luahkan ape yang rasa tekanan dalam diri.....? 5) Tambah kenalan? 6) Nak kongsi info? Tapi apa benda dalam blog aku nie nak kongsi?mcam tak ramai je....? 7) Untuk malukan diri sendiri?

Ntahla... ape benda yang aku merepek nie.... ???
Korang yang rasa blog orang best.... Komen dan buat Link kat bawah nie...... Boleh aku melwat blog korang.... kalau korang rasa blog korang amat menarik...
Please!!!!! untuk hiburkan hati aku yang rasa bosan......

Kedah 1-1 Kelantan LIGA SUPER 2011 | Gol Azlan Ismail

Image
S

Jika kalau aku DOREMON

Image
Haha..... Kelakar-kelakar. tak penah aku terpikir nak jadi doremon.Tapi disebabkan aku terbaca satu contest ysorang blogger ni ikachenta. Terasa macam nak try la plak. Apa-apa pon try la buat, mana tau berjaya. Bosan-bosan malam nie.....


Tengok? aku dah letak gambar doremon, walaupon dulu masa kecik je tengok. Bila dah meningkat umur, Doremon tengok aku.... Haha... Bercakap pasal Doremon. Semua orang suka kalu boleh jadi Doremon. Boleh terbang, dalam poket dia boleh keluarkan macam.... Teringat aku pada anak-anak buah aku. Suka sangt tengok Katon nie, sampai aku tak boleh tgok....TV....
Ni semua gara-gara Doremon. Pengaruh seantero dunia. Kutuk2 gak, tapi masa kecik aku pon tengok.... Masa dulu tengok tv lama, teringat lagi aku. Piring terbang gambar Doremon..... Berebut aku piring terbang tu ngn akak aku.... Lastly, marah punya pasal, aku balingkan pring terbang tu sampai kena kepala dia.... Haha.... nangis dia>...... Jahatkan punya adik....
Apa aku rasa kalau jadi Doremon ?????

1) Ak…

Sayangilah orang disisi sekarang

Hari nie, aku balik awal sebab nak tengok Bola.Tengah tengok bola, aku belek2 la FB aku. Aku dapat mesej ni dari seseorang.... Aku tak tahu mana dia dapat cerita pengajaran nie.Nama dalam cerita nie sama macam nama dia.Nama aku pon ada jugak.Tak tahu la kebetulan ke atau cerita nie rekaaan. Tersentuh hati aku bila baca cerita nie. So aku nak kongsi cerita nie ngn korang semua.




Ni 1 lg cter yg aku jmp msa tga2 belek home... hahahahaha.... cte ni mmg sdey bg aku... n aku harap cte ni bg pengajaran pada sesiapa pn... HARGAI DIA SEBELUM TERLAMBAT....



Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..

OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye…

Peti Sejuk ada HD

Image
Cuaca hari ni panas betul. Keluar makan tengahari kat luar pon malas.Tiba-tiba pintu lab aku diketuk :


Tup!!! Tup!! Tok!!! (hehe... betol ke bunyi mcm nie)


Aku : La hang rupanya mike...Ingatkan sapa tadi.Hai, bawa kertas apa tu, mcm katalog jualan murah ja... apa kata mai aku usha sikit...Tgok2 ja, bukan nak beli pon.


Mike: Nah, ambik la aku pon ambik kat cermin kete orang je. Aku naik moto je, mana la bawa kete.Wei, cube  ko tengok, ada jualan mesin basuh tu, siap ada HD lagi.... bagus tu.


Aku : HD???? Ai, setahu aku TV je ada HD... takkan la mesin basuh kain pon ada HD? agak-
 agakla....Kalau ada aku pon mau beli.... hahah.... (Semua orang dalam lab ketawa).


(Syakir mencelah)
Syakir: ai wan, mesin basuh pon ada HD? aku dengar astro sekrang semua guna beyond ada la HD soket.  ko biar betol?


Dalam dok semua sembang pasal mesin basuh ada HD. Syakir ternampak sorang awek lalu kat depan pintu lobi Wow!!! foh, ni baru kena.... inilah yang memenuhi piawaian PII.










Mike: PII tu apa???? macam ISO ka? a…

Zaman Bujang ------ >>>>> Zaman RumahTangga... Tahniah Sahabat.

Image
Salam Maulidur Rasul untuk semua umat Islam kat muka bumi ini... Alhamdulillah kita  masih diberi peluang untuk hidup dimuka bumi ini. Hari ni terasa nak update blog setelah lama bercuti balik ke kampung. Dekat kampung sempatla aku menghadiri majlis perkahwinan sahabat aku sejak dari kecil lagi.... Tahniah buat Zul (Ju) & pasangannya Ina. Aku ditugaskan untuk ambil gambar kahwin dia..... Kat bawah nie ada aku entrykan gambar sekitar majlis perkahwinan sahabat aku nie.. :









Semoga sahabat aku berbahagia rumahtangganya....  Tadi aku baru dapat berhubung semula dengan kawan lama. Lebih kurang 2 tahun terputus hubungan sebab no. fon hilang.So mujur dapat berhubung semula. Dia pun akan melansungkan perkahwinan dengan pasangan dalam bulan 11 tahun ini. Tahniah, semoga perjalanan majlis itu berjalan lancar. Insyallah kalau ada kelapangan aku akan hadir majlis tue...