Toilet tersumbat ( TUALA WANITA ATAU TELEFON BIMBIT)

Assalamualaikum....Fuh, leganya rasa kesihatan aku sekarang. Alhamdullillah.Dah banyak hari aku rasa tak update blog aku nie.... Lagi pon siapa la nank melawat blog aku dan beri komen. Sejak akhir2 nie aku selalu balik keja lewat, so tak sempat nak update blog aku nie.Terkejut jugak bila tengok dah 55ahli yang jadi pengikut aku.. Thanks di ucapkan kepada semua. Selama aku tak muncul kat blog aku nie. Ada beberapa kejadian yang berlaku, antaranya adalah :

1 ) Budak rumah aku (adik OKU) pengsan.Mujurla aku balik awal, sampai je depan rumah. Kejadian tu baru berlaku.Semasa tue hanya ada 3orang je kat umah termasuk budak tue.Masalahnya, 3org nie adalah OKU. So dieorg blur tak tau ape nak buat.Aku terpaksala angkat budak tue. Berat nak jugak sampai terlupa dokotr kata jangan angkat berat sampai 17/2/11, tapi emergency terpaksa la aku angkat.
Pengajaran : Jangan tak makan sampaiu pengsan

2) Tandas kat tempat kerja aku dah lama tersumbat.Dah banyak kali repair. Contractor pon dah pening nak buat bagi ok.dah banyak lubang dia buat,Lab aku dahla bawah sekali, bila orang melepas kat tingkat atas, yang jadi mangsa aku n the geng la rasa bahunya, berterabur keluar atas lantai tandas... Eeee..... gelikan? adoi. Heheh..... nak dipendekkan cerita, masalah ini selesai jugak akhirnya. Selama beberapa bulan, kami menanggung siksa ini, akhirnya terjawab. Handphone punya angkara.Disebabkan 2bijik handphone, tandas tersumbat terus. Aku penah cite dalam blog lama aku pasal " Pintu gerbang kami" ini lah sebenarnya penutupnya.Akhirnya handphone tu dapat dikeluarkan dari pintu gerbang itu jugak.Ketawa besar kami bila dapat tau itu penyebabnya,
Pengajaran : Jangan gunakan handphone semasa membuang air besar ataupun air kecil / simpan diluar tandas... hahah.... selalunya yang penyebab tandas tersumbat adalah tuala pakai buang wanita. Ini lain ceritanya

3) Tahun baru cina adalah bulan yang di nantikan..... BONUS OH BONUS !... pasti semua suka bila dengar pasal nie..... Alhamdullillah ada jugak rezeki aku , sikit pon okla, janji ada dari tak ada langsung. Ada yang tak dpat....

Pengajaran : Cari bos yang ok. Pindah cepat2 kalau dah tahu bos korang kedekut nak bagi markah peniilaian tahunan....


Gambar ini hanyalah hiasan semata-mata... tiada kena mengena dengan cerita diatas... hahah.... (promo diri sendir)...poyo...

Comments

Gimi said…
fon dlm tandas??
ish2..tandas umah mak ak pun tersumbat..da lama repair x elok gak..
entah2 ad fon tuan rumah dulu gaknye..
zati embong said…
haha..masuk tOilet pun bawak hp eh?kesian betul,jatuh plak tu..

Nway thanks follow n follow back! O.o
Semut Hitam said…
bawa handphone sebab org tue bosan kot tgu lambat sangat melepas....
Aidy Shahiezad said…
statistik mmg dah tunjukkan percentages public toilet tersumbat mmg sebab hp... hehe... :)

----------
my latest entry:-
Sketsa Sebuah Kisah Aku Yang Khilaf..
http://aidyshahiezad.blogspot.com
akeep razalee said…
aish beranak kuar phone ni. .nice! haha
princeduyong said…
apepun gamba tu tetap penuh makna...
rubi @ cawan2 said…
paling takut kalau fon jatuh dlm toilet. tak sanggup aih..

Popular posts from this blog

Pengalaman Malam Pertama

Berbisik pada langit

Mamat bangla punya penangan.....