Ape sebenar cerita ini?

Assalamualaikum semua, 


Bosan, dan penat balik kerja.Aku on la PC aku yang banyak sangat virus nie.Masa aku bukak blog aku nie, aku masuk la gengblogger, mana tau ada entry yang best.Untuk menghilangkan bosan aku nie, aku ternamapak satu entry dari sorg blogger nie. Blog tu Arena Siber .Thanks la arena siber yang menarik minat aku dengan tajuk yang dipaparkan. Saja nak tahu....Jom ikuti ape cerita di sebalik tajuk yang dipaparkan..."Sorry ye tuan punya blog Arena siber, saya copy dari blog anda."


Rahsia sebenar Cikgu Shida







Akhirnya saya dah dapat tau kenapa Cikgu Shida jadi macam tu, buat video klip yang kurang manis untuk seorang guru perempuan macam dia, kalau takde apa-apa takkan dia sanggup buat macam tu kan? Saya dapat maklumat ni dari blog Megat Azfar, terima kasih ye sebab saya salin balik apa yang megat tulis tu 100 peratus, tanpa kebenaran pulak tu..hehehe ;) Korang bacalah sendiri ye, lepas ni kita harap Cikgu Shida akan kembali ceria macam dulu dan delete semua video klip dia kat YouTube.
Cikgu Shida I Kenapa dia jadi macam tu? – Kredit kepada blog Trendy And Style
Oh! Blogging lagi. Cuti semester, tatau nak buat apa melainkan penuhkan masa dengan online tanpa arah tujuan. Ok, apa-apa hal, selamat bercuti kepada semua orang dan selamat menduduki SPM dengan jayanya. Haha!
Ini merupakan entri yang sangat lama tertunggak di dalam otak. Aku dah tau benda ni lama dah, tapi tak sempat nak mengulas lebih lanjut sebab sibuk study. Haha.
Berdasarkan tajuk entri diatas, hari ni nak cakap pasal seorang insan yang sangat… (-__-ll) iaitu, Cikgu Shida atau dalam bahasa Mandarin, Teacher Shida. Tau tak siapa insan yang aku highlight ni? Oh, beliau adalah bakal bini kedua pada Brad Pitt. *eh? yeke? Meh tepuk dahi sikit. Adoi, tula, hadap Facebook 24/7 tapi tak tau apa yang orang bualkan masa kini. Kalau nak tau, beliau kini adalah seorang guru yang sangat hot di Facebook dan Youtube. Beliau tidak perlukan promo gempak-gempak, gosip yang meliar dan undian sms bagai menggila, tetapi beliau hanya perlukan medium simple iaitu Desktop/ Laptop, headphone, Webcam, sambungan Internet dan Akaun Youtube.
Persoalan kini, siapa Cikgu Shida? Cikgu Shida ialah seorang guru, of course la. Cikgu di SK. Pulau Padang, Bota, Perak. Yea! Dia duduk kat daerah aku bai! Bangga sikit. =..=”. Opsyen English. Mak aku cerita, dia mengajar very well, dan seorang yang pendiam dan menyendiri tapi mak aku pelik kenapa dia jadi camni. Pastu mak aku panjangkan cerita, dia ni pernah marah kat murid dia sebab intai dia tengah ‘shooting’ sorang-sorang kat dalam classroom. Sumpah lawak weh! Haha. Oh, ya! Mak aku tak mengajar sekolah ni. Mak aku ajar sekolah kat tuuutt. Haha. Gile kau nak aku kasi tau? Kang tak memasal dia pergi serang mak aku lepas baca aku punya blog ni. Hihi.
Masa blogwalking, agak tergelak jugak sebab ada blogger kata dia ni lelaki. Haha. Wak luu.. Lelaki pebenda kalau semua video dia pakai tudung. Oh..oh.. mungkin juga make-up character dia jadi lelaki berkesan disitu. Wah! Very independent this person! ;D Dia ni perempuan la weh. Lelaki ape.
Jadi, apa benda yang buatkan dia begitu popular sehingga menarik ribuan fan? Beliau sangat berjaya dalam aksi miming dalam sesebuah lagu dengan caranya yang tersediri. Beliau boleh membawa watak yang berbeza dengan dress yang berbeza sama ada watak lelaki mahupun perempuan. Senang cerita, dia miming buat ramai orang suka. Video editing beliau juga boleh dikatakan sangat amatur. Haha
Persoalan sekarang, kenapa dia boleh jadi macam tu? Ya, nampak macam gila+mental+gila talak? Eh? haha. Sebenarnya dulu dia tak macam ni. As well as my mum said, she teach very well in English subject. Tetapi segalanya berubah bila dia putus tunang kalau tak silap aku. Yea, she is very butthurt tentang ini dan telah mencacatkan sikit mentalnya. Sebab itu kalau korang perasan, video awal-awal dia semuanya lagu frustrated. Kekadang kesian pun ada. Haha. So, pada yang kata dia ni cute, cepat-cepat la hantar meminang kat dia ok?
Lagi satu persoalan, kenapa PPD Perak Tengah taknak buat apa-apa warning atau tindakan. Mustahil la kalau takde sesiapa dalam PPD tu tak tau pasal dia. Entah, taknak cakap banyak pasal ni.
So, pada yang menyokong tu, bukan aku tak tau, otak korang jahat oke? lagi korang support lagi menggila dia upload lagu baru. Aku terbukak fan page kat Facebook dia, sampai ada yang suruh dia nyanyi lagu Mizz Nina la, Super Junior la. Adoi, macam-macam la. Aku bukan apa, bodoh la kan cikgu tu, jadi boneka secara tidak langsung. Dah takda rasa malu dalam diri dia. Aku tau, dia buat camtu sebab dia nak perhatian. So, aku takda la nak kutuk dia atau apa, dapat dosa free je, cuma berharap la, tak payah la nak buat video tu lagi. Sian, dah macam tak ada harga diri. Suka diri tu diketawakan atas keaibannya sendiri. Oh! Sudah..
This is why I’m not encourage suburban citizen exposed too much to internet. Gini la jadinye.Ok, now korang tau kenapa dia jadi macam tu. Itu je, till then. ;D


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Malam Pertama

Hantu....!!!! Hantu !!! Hantu bogel...... (Perempuan)

Mamat bangla punya penangan.....