Bila dah lama aku menyepi....


Alhamdullillah aku kembali diberi kesihatan untuk terus hidup.Dah lama aku tak buat cite dalam blog aku ni... lagi pun blog aku ni tak la sehangat blog lain... Huhu... Selama aku tak ada muncul dalam blog aku ni... macam-macam dah berlaku, dalam kehidupan seharian aku. Firstly aku nak cite pasal pergaduhan dalam persahabatan. Aku rasa bukan nak ungkit cite ni, tapi just sebagai pengajaran.Kalau boleh ape yang berlaku ni dah lepas, yang akan datang jangan ulangi... Kalau berkawan terlalu rapat, bila ada je perkara yang kita rahsiakan sesama sendiri, boleh mengakibatkan perasaan macam-macam. Dalam kes aku nie, aku rasa aku yang bersalah dalam keadaan nie.... akibat dari stress tempat kerja + masalah peribadi, kepala aku jadi tak betul.Kalau boleh korang semua kat luar sana, janganla jadi macam aku.
                Aku nak cite pasal satu hari tu, pukul 2 pagi, tiba-tiba kepala aku sakit, badan aku nak jadi krem... aku tak tahu nak minta sape tolong aku. aku cube call membe umah aku... penat punya hal, dia tak sedar aku call dia.Sebanyak 18 miscall, tak sedar jugak.Aku cube balik kerusi plastik ke intu bilik dia, tapi balingan aku terlalu perlahan.... buat dia tak sedar. Aku teringat sorang kawan aku. BOB. Berkali jugak aku call dia.Last2 dia sedar, dia jawab call aku, tapi msalahnya dia tak duduk sekali dengan aku.... Dia dengar je aku ckap Hospital, dia terus naik motor ke rumah aku sambil atas motor dia bercakap pada aku.

" Amir, mengucap mir, mengucap" Cakap Bob pada aku melalui telefon.

Korang tahu tak ape perasaan aku masa bob ckap mcm tue kat aku? em, tuhan saje yang tahu... aku fikir macam2, teringat mak ayah aku, teringat awek aku,, huhu,,,, sedihnya takut tak dpat jumpa mereka. Semasa aku menunggu Bob sampai, mcm2 aku fikir macam mana Bob nak masuk umah aku...

Ape yang main dalam kotak fikiran aku? :
1) Bob akan ambik jarak dari jauh terus dengan motorsikalnya melanggar pintu rumah? Msa tu aku Pk jugak, kalau bob buat mcm tu mati aku nak menjawb nati dengan tuan rumah. Huhu...
2) Bob akan muncul melalui tingkap bilik master room. Dia akan panjat tiang dan melalui bumbung.
3) Menggunakan kepakaran tersendiri untuk membuka tombol kunci.
4) Suka hati diala, macam mana dia nak buat, janji dia dapat bawa aku gi hospital...

hehe... natikan sambungannya....

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Malam Pertama

Berbisik pada langit

Hantu....!!!! Hantu !!! Hantu bogel...... (Perempuan)