Posts

Showing posts from July, 2010

Nurse Gila Pisang (Bahagian 2)

Image
"Wow!, ish2 " Jerit nurse tue. Aku dapat agak dah, kurang asam betoi nurse ni. Aku tengah sakit boleh plak dia sekodeng.

Mujur Bob tak ada masa tu, kalau ada.Aku dah suruh Bob pelankong nurse tu. Aku tengah sakit, dia boleh dok wat drama plak.

"Abang, saya nak cucuk sikit kat sini ye..Sikit je..." Cakap nurse tu kat aku.Hampeh betul nurse ni.dia boleh pulak pi tekan kat tepi paha aku.. dahla tadi tekan aku punya dada.Dahla dada burung, sakit doh....

Tak lama kemudian, datang lagi sorang nurse, em, yang ni mengancam sikit nurse.Ala-ala model gitu... Haha... Model ape korang tau?


Model baju mengandung.
Datang je nurse tu, dia terus pasang benda yang pakai kat hidung tu,Ape ntah, aku pun tak tau sangat nama dia.Tak pernah aku kena pakai menatang tu. Susah juga aku nak bernafas.Macam duduk kat tempat lain je rasanya.  Dah dekat pukul 4 pagi... aku menunggu. Akhirnya air sebotol dah habis dimasukkan ke badan aku.
"Abang, dah boleh balik, air pun dah habis" Kat…

Nurse Gila Pisang (Bahagian 1)

Image
Sampai je aku kat depan pintu hospital (Unit Kecemasan). Bob pun memanggil pembantu hospital tu untuk datang menolong.Em, dengan selamber je.. dia datang macam tak ada pae2 berlaku.


" Kenape ni? Jatuh ke?" Teriak sala sorang pembantu hospital pada Bob. Masa tu aku bengang gila dengan layanan dari mereka.Betul la kata orang.Hospital ni memang beri layanan tak memuaskan.


Bob tak puas hati sebab Bob mintak katil yang ada tayar tu senang angkat aku.Dieorg buat relesk je. Selepas beberapa minit baru la aku di tolak ke bilik kecemasan.
Masa tu aku pun digerumui oleh jururawat yang bertugas malam tu.


"Bukak Mata" Aku dengar orang memanggil aku bukak mata.
Tak lama kemudian aku pun bukak mata. Tangan aku di cucuk dengan jarum untuk memasukkan air ke badan. Sebelum tu aku terasa seluar aku ditarik kebawah.


Dalam hati aku : "Alamak, seluar dalam tak pakai" Aku terpaksa biarkan jururawat tu menarik seluar aku....


Bersambung kalau nak tahu lebih lanjut.. tunggu....

Kenali Lima Ciri Lelaki Matang

Image
love-detective.com BERKENCAN dengan lelaki yang belum matang secara emosional, bisa menjadi pekerjaan yang sangat melelahkan. Sebagai perempuan, wajar saja jika Anda menginginkan sosok lelaki dewasa yang mampu membimbing Anda dalam membina hubungan.


Menjalin hubungan dengan lelaki yang kekanak-kanakan sama saja seperti membangun rumah dari tumpukan kartu. Menciptakan hubungan jangka panjang yang stabil dan mapan saja sudah cukup sulit dilakukan oleh dua orang dewasa. Apalagi dengan pasangan yang belum matang secara emosional.


Oleh karena itu, ada untungnya jika Anda bisa lebih dulu mengidentifikasi skala kematangan emosional seorang lelaki, sebelum memutuskan untuk melangkah lebih jauh. Nah, berikut ini adalah sejumlah faktor yang dapat dijadikan tolok ukur untuk menilai kematangan emosionalnya:


1. Tegas
Anda mungkin pernah bertemu lelaki yang tampaknya kesulitan menentukan keputusan. Mereka tertekan, bingung, dan tidak tahu bagaimana mesti bertindak. Lelaki yang matang secara emosional ti…

Bulan ni.. bulan banyak masalah...

Image
Bulan ni banyak betul masalah.... Bulan ni la budak-budak baru masuk keja.So tinggal la kat hostel aku duduk... Tesnion jugak nak melayan budak-budak istimewa ni. Aku kena banyak bersabar melayan kerenah diorg.Kat tempat keje plak pun banyak masalah.Audit tak habis-habis. Pening kepala aku pikir smua ni. Kewangan bulan ni jugak terganggu... tolonglah aku... tension...........

Tip kuruskan badan tanpa ubat

Image
Ada tips skit: " Cara Untuk Kurus Tanpa ubat-ubatan 1. JANGAN BERLAPAR Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar muscle(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini
menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi 2. AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN

Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.3. MINUM 8 GELAS AIR SEHARI
Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan meme…

BILA API SUDAH JADI BESAR

Image
Aku ada dia....
Dia ada aku...
Kadang-kala dia marah aku.....
Tapi aku?? 
Diam bila kena Marah?


Apa aku harus buat Sebenarnya?
Tanya aku? pada siapa?
Mestilah diri aku sendiri...
Kenape harus diam?
Sebab? kalau API Bertemu API?
Boleh jadi abu,,,,


Bila dah abu......
emr........Terbang.........jauh..., sgt2..
Dibawa angin...
Jadi la... masing2 bawa haluan sendiri...
So Jawapannya bila Marah?
Apa aku perlu buat???


Kawal Api yang sedang marak?
Dengan?Air?Diam tak buat apa?                        
Biarkan api tue.... jilat semua yang terbakar?
Mestila aku pujuk api tue supaya jadi kecil...
Sebabnya,,,, Aku dah lama bersama dengan Api..
Sejak..... Aku sayang sama api....

Kenduri Kahwin Lan

Image

Bila kawan-kawan dah ramai kawen

Image
Hari- hari dengar je berita orang kawen... termasukla kawan-kawan aku, tak kira la waktu sekolah ke, belajar kat ILP ke, IKTBN ke... ramai dah menamatkan zamn bujang.Kadang-kadang bila dipikir kan.. huhu... goyang juga jiwa aku ni ha... Bagi memastikan jiwa aku masih teguh dalam zaman bujang aku... so, bila dah bujang lagi... so aku kena la dapatkan isteri pertama aku.... hehe.... bajet masa depan.... kena la beli kete....Bulan-bulan bayar...Asyik dengar ja orang kawen.... rasa macam nak kawen hari ni jugak... huhu.... but bukan senang nak buat persediaan nak kawen ni.... Perbelanjaan kena ingat, banyak... aku keja siang malam pun belum tentu dapat kawen cepat, banyka benda lain nak bayar... Nak buat Loan? ho... jangan, takut, tengok kawan aku sorang tu pun belum habis bayar walaupun dah ada anak sorang. Kat tempat kerja aku, tak ramai dah bujang... baru-baru ni pun dah ada yang kawen... huuh... so korang boleh tak bagi idea kat aku.... persediaan kawen...huhu

Bila dah lama aku menyepi....

Image
Alhamdullillah aku kembali diberi kesihatan untuk terus hidup.Dah lama aku tak buat cite dalam blog aku ni... lagi pun blog aku ni tak la sehangat blog lain... Huhu... Selama aku tak ada muncul dalam blog aku ni... macam-macam dah berlaku, dalam kehidupan seharian aku. Firstly aku nak cite pasal pergaduhan dalam persahabatan. Aku rasa bukan nak ungkit cite ni, tapi just sebagai pengajaran.Kalau boleh ape yang berlaku ni dah lepas, yang akan datang jangan ulangi... Kalau berkawan terlalu rapat, bila ada je perkara yang kita rahsiakan sesama sendiri, boleh mengakibatkan perasaan macam-macam. Dalam kes aku nie, aku rasa aku yang bersalah dalam keadaan nie.... akibat dari stress tempat kerja + masalah peribadi, kepala aku jadi tak betul.Kalau boleh korang semua kat luar sana, janganla jadi macam aku.
                Aku nak cite pasal satu hari tu, pukul 2 pagi, tiba-tiba kepala aku sakit, badan aku nak jadi krem... aku tak tahu nak minta sape tolong aku. aku cube call membe umah aku... …

Macam ni jadinya bila terlalu rapat....

Dah lama aku tak update blog aku ni... mybe dah sebulan lebih... dah banyak berlaku dalam selama aku menghilangkan diri. Perjalanan pulang ke kampung agak menyeramkan... tapi itu tidak penting.. ape yang paling penting, pergaduhan dalam persahabatan boleh membuatkan semua menjadi aku tekanan....  tolong la kawan di luar sana.....