Bila dah lama tak update.....

I"Ada orang kata, ada blog ni, best, hebat, betul ke?" Kepala aku tiba-tiba melayang kat kampung halaman aku.Memang betul best, tapi bagi blogger yang suke menaipla.. heheh... dah lama aku tak menaip, disebabkan kesibukkan bekerja.haha.. ayat skema....Dalam dok lalai menaip, bunyi telefon plak...
  
"Assalamualaikum, hang dok keja mana lani " suara yang pernah aku dengar tekeluar dari speaker handphone aku.
"Waalaikummussalam, Sungai Buloh" Aku pun menjawab dengan was-was sape gerangan panggilan ini. Konon-konon nak cover takut kawan lama, sebabnya numbernya tak save dalam phone book hand phone aku.Tapi aku yakin siapa disebalik suara tu, cuma aku tak ingat je namanya.

Dalam 15minit perbualan berlalu, baru aku dengan tak malunya tanya nama kawan aku tu.heheh... dah lama tak sembang, sampai nama pun tak ingat.Baru aku ingat namanya Wan, junior aku masa study kat ILP Kangar dulu. Hari ni dah 2 orang kawan lama contact aku. Soalan yang selalu di ajukan sangat-sangat lah "DANGER! " . Dah kawen ke? Bila nak kawen?" bahaya betul soalan cepu emas tue.Dengan belagaknya aku menjawab. " Lambat lagi, 3,4 tahun lagi." haha... senang je jawapan aku pada orang yang ajukan soalan aku macam tu. So tak yah nak pening-peningkan kepala aku.Sebut pasal kawen, kembar tak seiras aku, sejak akhir-akhir ni asyik sebut pasal nak kawen aje..em... nak pilih jodoh ke?haha... Pada Mak kat kampung, "don't worry, cheq akan tunggu bagi kak lepas dulu.. hahaha."Pada akak kat plak, faham-faham la. apa lagi suruh la bf masuk merisik.
Ape-ape pun tahniah pada kawan-kawan aku yang selamat mendirikan rumahtangga pada tahun ni.Aku dengar si kawan aku sorang tu pun awek dia sibuk nak ajak kawen.Dan ada sorang lagi kawan aku, ish-ish lagi hebat, keje siang malam, sampai orang suruh cuti pun dia datang gak.Ingat tak 1 mei hari ape? mestilah hari pekerja" hahah... tak pe, semua orang ada target masing-masing.Yang penting tak menyusahkan orang di sekeliling.Aku rasa setakat ni dulu bebelan dari otak fikiran aku.

Salam....








Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Malam Pertama

Berbisik pada langit

Mamat bangla punya penangan.....