Posts

Showing posts from May, 2010

MARI BERTUKAR SAMBUNGAN ( EXCHANGE LINK ) ~ Bila Aku Menulis Blog!

Rempit bermoral

Rempit yang sangat berani... huhuh

Genap 2 Tahun aku di sini.

Image
Bukan mudah untuk menilai kesabaran diri sendiri, jika hati sudah gundah.Setiap perjalanan hidup seseorang semuanya berlainan rupa, wajah, namun apa yang dilalui semuanya adalah kenyataan hidup.Kini genap 2 tahun aku berkhidmat untuk tempat kerja aku ni.Malangnya pabila genap 2 tahun, jiwa dan kesabaran yang aku tempuhi  tiba-tiba goyah hari ni. Ada kala apa yang dilalui, gembira, dan adakala yang dilalui pahit. Aku tidak sedar mana yang benar-benar tulen mereka, atau hanya wayang kulit yang sering di mainkan oleh kaki cerita wayang kulit batang pinang berkain putih. Tadi aku merenung sebatang pensel kayu yang tumpul.Semakin aku renung, ku rasa ada sesuatu yang dapat memberi satu tanda... tanda hitam di kertas yangputih dan kosong. Tiba-tiba tanganku mencapai pensel kayu itu tanpa terus memikirkan siapa empunya tuan pensel kayu itu. Lalu aku teruskan melakar sesuatu di kertas A4 yang masih kosong.Terlintas perkataan "BOSAN" dalam kepala aku yang sedang binggung memikirkan k…

Da' Next Level: Tips-Tips Goyang Kaki Dapatkan Traffik Percuma

Langkah : Dunia Baru [ Episod 1]

Ini kali pertama aku jejak dunia luar.Aku pun tak pernah rasa macam mana hidup dibandar atau pekan yang banyak deretan kedai-kedai yang menjual beraneka barangan.Suasananya agak bising.Semalam aku tak dapat tidur nyenyak sebab aku risau dan takut pada tempat baru yang akan aku tinggal.Pesan mak ayah, jaga dompet duit baik.Sekarang aku sudah berada ti tempat yang aku risau sangat nak datang sebelum aku tidur semalam. Sebelum ni aku pernah dengar orang bercerita saja, suasana tinggal di asrama atau hostel bila dapat belajar di luar daerah atau negeri sendiri. Sekarang aku dapat merasai semua tu.Di depan pintu masuk Kolej Amir Nurashid kelihatan ramai ibu dan bapa sedang mengiringi anak-anak mereka ke dewan pendaftaran. Tiba-tiba fikiran aku terganggu, hatiku tersentuh seketika.


" Mengapa aku tak dapat merasa apa yang mereka rasai?Mengapa aku keseorangan di sini?"Pelbagai persoalan timbul di kotak fikiran aku.Hati tiba-tiba bercampur aduk, sedih dan pilu.


Tanpa segan silu, aku pu…

Mandi!!! yeah!!!

Image
Mandi??? Bila nak gi mandi air terjun??.Akhirnya terjawab segala persoalan yang di war-warkan.1 Mei 2010, tarikh yang menunjukkan diri aku , kaki aku melangkah kaki genting.Di awal pagi  bangun, mempersiapkan diri untuk ke kaki bukit genting. Nak panggang ayam, dan mandi. Pasti menyeronokkan. Perjalanan kami ke sana selamat....
Ikuti gambar yang dapat aku kongsi ngan korang semua...

Malam sebelum bertolak 
3.30 Pagi : Cari ayam dan peralatan lain seperti pinggan, gelas
                 dsbgnya. Tengok tu Shah, mengantuk la tu.















Haha... Snap gile satu... pampers!
Dalam kereta ( On the way gi water fall)

       Dah sampai, Ni semua tengah kuarkan barang, nak cari port baik punye. Tapi ape kan daya, penuh giuler hari tu. Penat aku keatas ke bawah. Lastly, kami parking kat sini :

Dapat port leh pasang khemah.ok la jugak.Persiapan untuk panggang ayam. huhuh...Orang lama kita, abang Long kita tolong buat bara untuk panggang ayam.
                                          Sebelum makan kena ba…

Bila dah lama tak update.....

Image
I"Ada orang kata, ada blog ni, best, hebat, betul ke?" Kepala aku tiba-tiba melayang kat kampung halaman aku.Memang betul best, tapi bagi blogger yang suke menaipla.. heheh... dah lama aku tak menaip, disebabkan kesibukkan bekerja.haha.. ayat skema....Dalam dok lalai menaip, bunyi telefon plak...

"Assalamualaikum, hang dok keja mana lani " suara yang pernah aku dengar tekeluar dari speaker handphone aku.
"Waalaikummussalam, Sungai Buloh" Aku pun menjawab dengan was-was sape gerangan panggilan ini. Konon-konon nak cover takut kawan lama, sebabnya numbernya tak save dalam phone book hand phone aku.Tapi aku yakin siapa disebalik suara tu, cuma aku tak ingat je namanya.

Dalam 15minit perbualan berlalu, baru aku dengan tak malunya tanya nama kawan aku tu.heheh... dah lama tak sembang, sampai nama pun tak ingat.Baru aku ingat namanya Wan, junior aku masa study kat ILP Kangar dulu. Hari ni dah 2 orang kawan lama contact aku. Soalan yang selalu di ajukan sangat-sa…