Ku sangkakan aku di raba..

Semalam waktu hujan turun lebat, aku tengah tunggang motorsikal.Dalam perjalanan ke Keramat.Waktu tu, aku follow la kawan aku nie...Si Buaya darat ni..jangan marah ye Syakir.Tapi aku tau, dia setia pada awek dia aje..Masa hujan lebat, aku dan dia pun singgah kat bawah Fly-over tu...Hujan lebat sangat, kami pun berdua aje kat kat bawah tu...Baju kami dah basah kuyup..Aku rasa badanku di sentuh...ada benda yang rapat denganku.Aku rasa, aku berdua saje dengan Syakir.Aku tiba-tiba rasa semacam je...Aku ingat ada awek ke?Amoi ke gesel, dan rapat dengan aku.Aku toleh ke kiri, tak ku sangka, Syakir yang ada jauh dari aku, dah rapat dengan aku.Aku mula takut, dulu masa aku kat kampung, aku tak tahu ape itu "GAY". Bila dah datang ke kota, sudy  dan keje kat sini, baru aku tahu, ada jugak kaum macam tu.Suke kaum sejenis.Geli aku bila dengar orang cite macam tu.Lama kelamaan Syakir makin rapat dengan aku.

" K, hang pasai apa nie? gila ka, dok rapat dengan aku,aku ni laki la.. sama ja macam hang, apa yang hang ada aku ada jugak" Sergah aku pada Syakir.Waktu tu aku bengang gila pada Syakir.

Tapi sebenar korang semua tak tahu, ape yang berlaku.Kadang-kadang kita main tuduh je kawan rapat kita. Aku masa tu  ternampak, tangan dia membesar.Muka dia mengembang.Aku takut sangat tengok keadaan diri dia.Aku pun cepat ambil baju sejuk aku bagi pada dia.Aku tahu dia sejuk.Aku tak tahu sejarah dia.Aku nampak muka dia macam nak pitam.





Rupa-rupanya, badan dia tak boleh sejuk.Bila sejuk dia akan membesar.Korang kat luar sana mungkin tak ada penyakit macam ni.Kesian dia, samapai sekarang tak ada penawar.Aku pun tunggu hujan berhenti. Aku tengok Syakir macam tu jugak keadaan malah macam makin teruk.Aku pun dengan segera memanggil ambulance untuk hantarnya ke hospital.Korang kat luar sana mesti tidak tahu kenapa dia boleh jadi macam tu.Doktor kata, darahnya cepat membeku bila sejuk.Dia tak boleh makan makanan yang seperti organ haiwan.

" K, aku rasa hang rehatla dulu, ambik MC banyak haru sikit, moga cepat sembuh"Kata-kata aku tu mengakhiri perbualan aku hari tu...

Comments

Yana Rashid said…
semoga ada la penawar utk penyakit mcm ni.kesian tengok penderita dia.uhuhu.mcm my mom tapi my mom naik bintik-bintik merah.x boleh la sy nak bawak my mom pegi new zealand nnt.hehe baik punya harapan~:)))
Kie-yu said…
kesiannya kawan awak tu. smuga dy cpt sembuh!

Popular posts from this blog

Pengalaman Malam Pertama

Berbisik pada langit

Mamat bangla punya penangan.....