Best ke I-City?


Semalam aku cari kat mana org kata best sangat i _city.Aku and the geng terjah Shah Alam. Puas mencari tanpa bertanya sape-sape akhirnya berjumpa jugak.











Sebenarnya, bagi kami tempat tu, biasa je...lampu-lampunya memang menarik. Tapi die punya laman memang kureng...bila hujan.. Sampah sarap bersepah...

Tengok gambar kat atas ni.. membe aku sempat snap... cuaca kawasn tu terlindung dari angin, bangunan yang dibangunkan menjadikan angin tidak sampai ke kawasan tersebut.Em, bagi korang yang tak penah sampai, boleh la gi ye...bawa anak-anak ok la.. mereka suke benda baru macam ni.




 ( Steering inilah menjadi pemandu arah kami malam semalam.)


Kemudian kami menyusur ke kota kuala lumpur melihat kehidupan malam.Ada yang tersenyum di jalanan, ada yang jalan terhoyong -hayang terpaksa dimpin, ada jugak yang bengis mukanya melihat kehadiran kenderaan kami di lorong itu.Walaupun begitu, aku sebagai budak kampung terkejut melihat kehidupan malam yang tak pernah aku lihat selama ini.Adakah ini kehidupan malam di kota besar?yang pasti semalam membuat tekak aku macam nak termuntah melihat wajah-wajah yang sekaum dengan kami, memasuki pintu yang pasti diidamkan bila tiba waktu malam.




Jam pun dah menunjukkan pukul 3.00pagi. kami pun bergerak balik. Tengok membe aku sorang ni, betul-betul mengantuk.Terima kasih kawan sebab bawa aku melihat kehidupan malam di kota.



Comments

faiz said…
hmm... kalo takde angin, mmg tak berapa nak feel laa... spot yg diorang pilih tak best aa... buat la tepi pantai ke... hikhik


Klik sini untuk masuk blog best..hikhik
PENSIL KAYU said…
betol2.. panas aku smlm...
siti nurkhijah said…
kat shah alam rupanya..
penah tgok gambo cam ni kat blog lain tp tak tau pulak kat mana...
nnt bila turun kl leh la singgah

Popular posts from this blog

Pengalaman Malam Pertama

Mamat bangla punya penangan.....

Hantu....!!!! Hantu !!! Hantu bogel...... (Perempuan)